Ta reda på mer:
icon-facebook-19-20 icon-twitter-19-20 icon-rss-18-20

Makeup i 12 steg

Makeup har en förmåga att framhäva det vi är stolta över och hjälpa oss att dölja det vi inte är lika förtjusta i. Look Good… Feel Better tycker också att makeup ska vara lekfullt och kreativt. Att du ska ha roligt under tiden du tar hand om dig själv. Vad du väljer att använda för produkter är helt upp till dig. Kanske är du nöjd med att bara framhäva ögonen och ögonbrynen eller vill du lägga en komplett makeup för att känna dig bekväm.

Vi har plockat fram tolv enkla steg för dig att följa för att kunna lägga en hel makeup.

Hudvård

För att få en vacker sminkning är hudvård A och O. Det ger en bra bas för sminket och en bra hudvårdsrutin minskar risken för att du får problem med din hud. Och visst är det skönt att smörja in ansiktet med en härlig kräm?

Makeup

Med hjälp av färg kan vi framhäva det bästa av oss. Fokusera på det du gillar bäst hos dig själv och låt makeupen vara lustfylld och kreativ.

1. Rengöring

Använd rengöring morgon och kväll för att ta bort smuts, överflödigt fett från huden och luftföroreningar. På kvällen börjar du med ögonmakeup-remover om du har ögonmakeup. Stryk den försiktigt över ögonen. Tänk på att huden är extra skör här. Fortsätt med ansiktsrengöring och ansiktsvatten.

 

2. Återfuktning

Klappa in en ögonkräm under ögat och på ögonbrynsbenet. Tänk på att det räcker med en ytterst liten mängd. Fortsätt med att smörja in resten av ansiktet och halsen med en ansiktskräm.

3. Concealer

Mörka ringar under ögonen, pigmentfläckar, utslag och andra ojämnheter i huden döljs med hjälp av concealer. Applicera endast där du behöver det och gärna med hjälp av pensel. Börja med ett tunt lager.

 

4. Foundation

En foundation hjälper till att jämna ut hudtonen. Applicera i hela ansiktet eller där det behövs. Använd dig av rena fingrar eller med en svamp/pensel. Se till att din foundation blir jämn och inte lämnar några sträck eller skarvar. Var extra noggrann vid hårfästet, ögonbrynen, näsvingarna och käklinjen.

 

5. Puder

Ett puder hjälper till att matta ner glans och får även din foundation att sitta bättre. Svep med hjälp av en borste eller puderpuff över ansiktet. Ta inte för mycket, eftersom det kan göra att huden ser väldigt matt ut.

 

6. Rouge

Ett rouge ger glöd och liv till ansiktet. Tänk dig så som du ser ut efter en härlig vinterpromenad! Applicera det på kindernas bulligaste punkt med hjälp av en borste. Tips – le gärna mot dig själv i spegeln så ser du den bulligaste punkten.

 

7. Ögonbrynspenna

Ögonbrynen ger karaktär, ramar in och framhäver ögonen. Med hjälp av en ögonbrynspenna kan du forma brynen och markera dem. Gör brynen naturliga genom att fylla i dem med små, lätta sträck. Klicka här för en steg-för-steg-guide.

 

8. Ögonskugga

Med hjälp av olika färger på ögonskugga kan du forma och framhäva ögonen och dess form. En ögonskugga ger dig möjligheten att vara experimentell och, om du vill, testa olika färgkombinationer.

 

9. Ögonpenna

En ögonpenna markerar franskanten och ramar in ögonen. Det ger ögat form och djup och illusionen av mer fransar. Applicera längs med franskanten så nära fransarna som möjligt.

 

10. Mascara

Mascara gör att ögonfransarna ser mörkare, längre och/eller tätare ut. Börja med att lägga mascaraborsten vid fransarnas rötter och zick-zacka dig mot fransarnas slut.

 

11. Läppenna

Med en läppenna kan du förstärka eller förändra läpparnas egen form. Applicera pennan längs med din läpplinje och sudda in färgen över läpparna. På så sätt får du läppstiftet att sitta bättre.

 

12. Läppstift

Pricken över det berömda i:et! Fullända din makeup med ett läppstift. Det ger färg och liv till hela ansiktet. Om du väljer att applicera det med en läppensel får du det att sitta längre.

 

Just nu:
Helena Christensen designar sjalar och stöttar kvinnor som lider av håravfall på grund av allvarlig sjukdom

Den berömda filantropen, fotografen och tidigare supermodellen Helena Christensen har inlett ett unikt samarbete med det danska internationella CE-certifierade varumärket Christine Headwear och välgörenhetsprogrammet Look Good Feel Better®. Hon har designat två olika sjalar i mjuk, naturlig bambuviskos – var och en med ett sofistikerat, botaniskt mönster – dessa vänder sig till kvinnor som lider av håravfall på grund av […] Läs mer

Nytt sjukhus för LGFB

Vi är glada att meddela att vi har ett nytt sjukhus i LGFB familjen! Vi erbjuder fråm feb kurser på Capio St Göran på Kungsholmen, Stockholm! Varmt välkomna med er anmälan! Läs mer

Nya kursdatum klara

Hej, nu finns nya datum för våren under fliken kurser. Välkommen med din anmälan! Läs mer

LGFB Sverige Tackar Lonza Consumer Care

Look Good Feel Better Sverige tackar Lonza Consumer Care för deras generösa donation som är ett resultat av The World of Care initiativet från den senaste “In-Cosmetics” mässan i Barcelona. Alla LGFB organisationer World wide erhöll ett bidrag från Lonza, vi i Sverige tackar ödmjukast! Läs mer